Nieuw: cursus survival zwemmen

Wees voorbereid op gevaarlijke situaties in het water

Bij De Kemenade introduceren we de nieuwe cursus survival zwemmen. Deze cursus is ontworpen voor kinderen die al trots hun zwemdiploma’s A, B en C op zak hebben. De cursus survival zwemmen is veel meer dan alleen een zwemvaardigheid. Het is een kans voor kinderen om te leren hoe ze zichzelf in onverwachte watersituaties kunnen redden en welke stappen ze moeten nemen als ze onverhoopt in het water terechtkomen of als een vriendje in nood is. Tegelijkertijd ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden voor zelfredzaamheid, wat een leven lang van pas kan komen.

Overlevingstechnieken en zelfredzaamheid 

Tijdens de survival zwemlessen leren kinderen een uitgebreid scala van overlevingstechnieken en zelfredzaamheid in het water. Ze verwerven praktische vaardigheden om te reageren op real-life watersituaties, zoals oriëntatie onder water. Bovendien doen ze ervaring op in situaties met kleding aan, wat cruciaal is als ze onverwacht met kleding aan in het water terechtkomen.

Avontuur en educatie in één

Survival zwemmen is niet alleen uitdagend, maar ook educatief. Het biedt kinderen een leerzame en spannende zwemervaring. Hierbij worden ze spelenderwijs voorbereid op verschillende noodsituaties in het water. We leggen de nadruk op het ontwikkelen van essentiële vaardigheden om veilig en zelfverzekerd te handelen in onverwachte omstandigheden. De zwemlessen worden gegeven met kleding aan.

Meld je kind vandaag nog aan voor de cursus via het inschrijfformulier of via zwemmen@dekemenade.nl.

Wanneer? Elke maandag van 17.30 tot 18.30 uur.
Inclusief diploma? Ja! Van de Nationale Raad Zwemveiligheid. In totaal zijn er 3 diploma’s te behalen.

Cursus survival zwemmen bij De Kemenade