Waarom zwemles bij De Kemenade

Ons uitgangspunt is dat onze lessen 30 minuten duren, omdat kinderen in de leeftijd van 5 jaar gemiddeld een korte concentratie hebben. Laat uw agenda het niet toe om 2 of 4 keer per week te zwemmen? Dan hebben wij ook lessen van 60 minuten. Echter in het verleden is gebleken dat leerlingen die per week 2 x 30 minuten zwemmen sneller hun diploma halen, dan de kinderen die 1 x per week 60 minuten zwemmen!

Lestijden

2 x per week 30 minuten
4 x per week 30 minuten
1 x per week 60 minuten

Bij 2x per week 30 minuten les heeft u keuze uit:
Maandagmiddag en vrijdagmiddag.
Dinsdagmiddag en donderdagmiddag.
Woensdagmiddag en zaterdagochtend.

Bij 4x per week 30 minuten is de zwemles op:
Dinsdagmiddag + woensdagmiddag + donderdagmiddag + zaterdagochtend.

Bij 1x per week 60 minuten zwemles kunt u kiezen uit:
Woensdagmiddag, zaterdagochtend en zondagochtend.

De gemiddelde duur van het behalen van zwemdiploma A is 42 uur, voor diploma B en C gemiddeld 8 uur per diploma.

Een les gemist? Deze kunt u binnen een maand na verzuim inhalen. Na afmelding kan de les ingehaald worden op een donderdagmiddag van 17.30 tot 18.00 uur.

Kijk hier voor onze exacte lestijden.

Onze groepen

De groepen bestaan uit zo’n 6 tot maximaal 8 leerlingen, elke laatste zaterdag van de oneven maand wordt er afgezwommen.

In de eerste lessen besteden we met oefeningen en spelletjes vooral aandacht aan het ‘watervrij’ maken van uw kind(eren), voordat ze echt gaan zwemmen. Dat is namelijk dé basis zodat uw kind echt zwemveilig wordt.

We werken met een lessysteem waarbij kinderen eerst met zwemvleugeltjes ‘technisch goed’ leren zwemmen. Hierdoor ontstaat zelfvertrouwen waarna uw kind steeds meer op eigen kracht gaat zwemmen. Tijdens deze lessen laten we in fases lucht uit de vleugeltjes totdat uw kind zelfstandig met alleen een kurk om kan zwemmen. Als dat goed gaat, kan de kurk ook af. Dan is het nog een kwestie van conditie en kracht opbouwen, voordat we gaan diploma-zwemmen.

Doordat kinderen permanent zwemmen en niet op de kant zitten, krijgen zij een uitstekende conditie en gaat het afzwemmen vrij eenvoudig.

Door dit beproefde systeem haalt uw kind niet alleen sneller een zwemdiploma, maar zijn ze ook zwemveiliger. Veiligheid staat bij ons voorop!

Inhoud van de lessen

NIVEAU I: Watervrij maken en beenslag aanleren op de buik en rug.
NIVEAU II: Combinatie armen-benen leren.
NIVEAU III: Vleugeltjes gaan langzamerhand af en uw kind zwemt alleen nog met een kurk.
NIVEAU IV: Conditie opbouwen en voorbereiding diploma-zwemmen.

Afhankelijk van het persoonlijk niveau van uw kind gaat hij of zij een groepje/niveau verder.

Doorschuiven volgende niveau

In verband met de maximale groepsgrootte van 8 leerlingen, kan het zijn dat niet alle leerlingen kunnen doorschuiven naar de volgende groep. Geen probleem, omdat de leerlingen in kleine groepjes zwemmen, is het voor de zwemonderwijzer heel eenvoudig om de kinderen die niet doorgeschoven zijn, de lesstof te geven die zij in het volgende niveau zouden krijgen.

Het is wel eens voorgekomen dat een leerling vanuit niveau 2 voor diploma-zwemmen doorging. Uw zoon/dochter hoeft zodoende niet in niveau 4 te zitten om te mogen afzwemmen. Elke leerling wordt bij De Kemenade apart beoordeeld!

10 minuten gesprek

Wenst u de vorderingen van uw zoon/dochter door te spreken, dan hebben we daar 10 minuten gesprekken voor. Dit om de lesgever niet tijdens de les te belasten.

U kunt via de receptie of mail zwemmen@dekemenade.nl hiervoor een afspraak maken.

Diplomazwemmen

Tijdens het afzwemmen in de Koploper, mogen twee begeleiders in de zwemzaal aanwezig zijn. Overige ondersteunende familieleden kunnen plaatsnemen op de tribune van het wedstrijdbad. Het afzwemmen van uw kind wordt beoordeeld door eigen instructeurs van De Kemenade.

Zwemonderwijzer Rob heeft een licentie tot examinator Zwem-ABC en heeft de bevoegdheid om namens de NRZ examens af te nemen en andere opleidende zwemscholen te beoordelen.