Warmwaterzwemmen

Zwembad De Kemenade heeft een badwatertemperatuur van 32°C. Er is voor een ieder die gebruik wil maken van dit extra warme zwemwater de mogelijkheid om op dinsdagochtend en donderdagochtend te zwemmen of oefeningen te doen.

Waarom warmwaterzwemmen

Het is bekend dat warmte een weldaad is voor het menselijk lichaam. Zwemmen is bij uitstek een bewegingsvorm waarbij de meeste spieren van het lichaam gebruikt worden. Door regelmatig te zwemmen verbetert dit niet alleen de conditie, maar ook het ‘bewegingsapparaat’ functioneert beter. Warmte geeft een betere doorbloeding van het spierweefsel, waardoor het lichaam weer beter kan gaan functioneren.

Doel

  • beweeglijkheid in de gewrichten handhaven/bevorderen;
  • conditie/dagelijkse vaardigheden handhaven/bevorderen;
  • ontspannen en sociale contact.

 

Voor wie

Warmwaterzwemmen is zeer geschikt voor mensen met reuma-, cara- en herniaklachten. Ook mensen met de ziekte van Parkinson, een spierziekte of fybromyalgie hebben veel baat bij zwemmen in warm water. Bij Long Covid klachten kan warmwaterzwemmen helpen bij het herstellen van de conditie en spierkracht.

Bij warmwaterzwemmen is het belangrijk dat u in water van 32°C mag zwemmen. Wij adviseren eerst overleg te hebben met huisarts of specialist.

Lestijden

Dinsdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur

Kosten

1 los bad € 8,65 per keer
10 badenkaart € 80,15

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: zwemmen@dekemenade.nl of via het aanmeldformulier.